Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Borzotrz csalik tesztje

2011.07.21

 

Én és a Szerb csalik arzenálja!

 

Üdvözlök minden pergetőmánia olvasót, illetve nézőt. Pályafutásom során sok fajta műcsalival illetve „műherkentyűvel” horgásztam már, de olyannal, mint a Szerbiában gyártott Brzotrz még nem. Pedig nézegettem már többször ilyen és hasonló úgynevezett Cicada csalikat, de nem volt hozzá elég affinitásom, hogy vegyek és kipróbáljam.
Minap az Internetet bújtam és rátaláltam a Brzotrz csalikra és első ránézésre megtetszettek. Fel is vettem a kapcsolatot a cég képviselőjével, aki igen előzékenyen küldött egy tesztcsomagot, hogy végre valahára kipróbálhassam ezt a típusú csalit is. Továbbá egy leírást is mellékelt számomra, amit most szeretnék veletek megosztani:

Brzotrz katalógus HUN

Mikor a tesztcsomagot megkaptam és borítékot kibontottam rögtön az igényes csomagoláson akadt meg a szemem. Szerintem ezen igen sok múlik, mivel az ember szívesebben megvesz egy tetszetős és nem utolsó sorban praktikus csomagolású csalit, mint egy olyat mai nem esztétikus.

Praktikus csomagolás!

Ezek a csalik fémből helyesebben mondva korróziómentes fémlemezből készülnek. A lemez testen található egy súly, mely a csali fejét hivatott szolgálni. Ez a fejrész ólomból készült mely a csalinak súlyt ad, ezáltal a dobástávolságot növeli. Azonban nagyobb szerepére csak akkor derül fény, amikor az ember vízben meghúzza, mivel húzás közben a víz által a fejre gyakorolt nyomás miatt a csali megpróbál a víz útjából kitérni melyet a lemez test, megakadályoz ezáltal elképesztő tánca kezd a csali.Pisti barátom tesztjét nehéz lenne überelni , de ezzel a csalival nem is lehetne ugyanolyan tesztet elvégezni, mivel Pisti tesztalanyai egy egészen más műcsali fajta illetve kategória. Mivel a Brzotrz csalik fémből készültek így aztán szétverni művészet lenne. Arra döntöttünk, hogy a festék vastagságát illetve a horgokat és kulcskarikákat vesszük górcső alá.


Első ránézésre erős és jó minőségűek a horgok, és ami nekem személy szerint nagyon színpatikus volt a horgokkal kapcsolatban azaz, hogy a szakálluk igen kicsi így azt nem kell lenyomni, mivel pont akkorák, hogy a halat tartsa, de nem okoz nekik túl nagy sérülést. A kulcskarikák elég erősek a kishazánkban élő ragadozóhalaink megfogásához. Esetleg azoknak ajánlanám a cserét, akik harcsára szeretnék kipróbálni ezt a csalit.A fentiekben említett ólomból készült fejrészre a Brzotrz cég egy 3D szemet elhelyezett, ezzel is fogósabbá téve a csalit.

A Brzotrz "hadsereg" készen áll a tesztelésre!

A festék kellően vastag ezeken a csalikon, illetve tartósnak is látszik de ez persze a tartós igénybevételnél derül majd ki igazán. Színek tekintetében a gyártó gondolt minden víztípusra és minden halfajra mivel több méretet is forgalmaz ezekből a csalikból, melyeket már olvashattok a gyártó által a rendelkezésemre bocsátott leírásban.

A tesztelés kezdete...

és vége!

Nem utolsó szempont azonban az sem, hogy mivel ezt a csalit itt Európában készítették, illetve tesztelik és horgásznak vele, így feltehetően eszik a mi a halaik is. De remélem erről én is hamarosan be, tudok nektek számolni.

Sajnos a tesztet pont abban az időszakban kezdtem el, mikor a ragadozó halaink nagy része az ívásához készülődik, így a vízben történő teszteket nem tudtam elvégezni, illetve nem tudtam élesben kipróbálni ezeket a csalikat.

Ezeket a csalikat se kíméltük!

A legyőzött "fémhalacska"!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.